1/5
Наступна сторінка

Як вибрати двері, які ідеально виглядатимуть у вашому домі?

Сьогодні ми будемо говорити про двері. Зазвичай люди, які приступають до ремонту, або ж займаються продумуванням інтер’єру свого житла приділяють не так багато часу для вибору справді якісних та надійних дверей, які гармонійно вписалися б в загальний настрій кімнати. А даремно. Оскільки двері є повноцінним арт-об’єктом, які можуть прослужити вам довгі роки, і при цьому не втратити своєї привабливості. Перш за все двері несуть функціональний характер, і до їх вибору потрібно підходити максимально серйозно.

Двері за типом відкривання

  • розпашні;
  • розсувні – відмінний варіант для невеликого приміщення;
  • маятникові;
  • складні;
  • обертові.

Класифікація дверей

  • одностулкові;
  • двостулкові;
  • полуторні;
  • аркові.

Дешеві двері є синтетичними, їх краще взагалі не використовувати в житловому приміщенні. Використання у виробництві дверей з ненатуральних матеріалів (наприклад «стільниковий» наповнювач і подібні) може сприяти виділенню формальдегіду в закритих приміщеннях, що негативно впливає на здоров’я тих, хто там знаходиться.

Екологічно чисті двері  роблять з натуральної деревини. Щоб вони прослужили довго, слід купувати їх шпоновані аналоги. Всередині буде цілісний масив сосни (або будь-який інший вид дерева, на вибір покупця), а по краях виріб буде облицьований шпоном. Найчастіше використовується масив хвої, яка стійка до перепадів температур і зміни вологості. Тому їх завжди можна встановити в кухні, ванній кімнаті, лоджії тощо.

Середній термін служби гарних якісних дверей становить 10-15 років. Щоб на виробі не залишалося подряпин і механічних пошкоджень, полотно повинно бути просякнуте спеціальним лаком. Відповідальний виробник знає, що від порядку і терміну висихання шару фарби або лаку залежить довговічність дверей. Саме тому важливо виділяти більше часу на просушку в процесі нанесення кожного підготовчого шару.

Часто у виробництві дверей комбінують дерево зі склом. Це допомагає урізноманітнити саму модель, дозволяє збільшити кількість світла в приміщенні. Звичайне скло занадто крихке, і якщо розіб’ється, може нанести травму. Тому найбільш надійним є загартоване скло або вітраж.

При виборі дверей фінансові можливості клієнта є визначальним фактором. Заможні люди вибирають двері з 100% масиву цінних порід дерева (модрина, каштан, дуб, в’яз). Старайтесь обирати оптимальний варіант, і сподіваємося, що ці поради допоможуть вам розібратися у виборі якісних та красивих дверей, які прослужать вам довго.

Категорія:
Створено:
19:20 - 17.10.2018
Поширити: